вторник, юли 15, 2008

Размисли и страсти - За псевдо-живота, който живеем...

За кой ли път съм възмутен! Възмутен, втрещен, огорчен, отегчен и още какво ли не...

За кой ли път съм бесен на тази имитация на живот, на която ни подлага българската държава!

Чрез най-верното си оръжие - медиите, милите ни управници бавно, а доста често и не чак толкова бавно, но все пак - славно, се опитват да ни промиват мозъците и да ни зомбират!

И постигат две основни цели.

Едната цел - умишлената, е всъщност именно вече успешното ни поамериканчване - целта е да бачкаш, бачкаш, бачкаш, на едно, две, че дори на три места, за да можеш да издържаш семейството си. Целта е вечер (или нощем) да се прибираш скапан от работа и да не ти остава време да мислиш щастлив ли си или не. Целта е, ако чуеш през нощта изстрели, взривове или предсмъртни писъци на улицата, да не се питаш какво става, а да ги игнорираш. Целта е, ако съумееш да си позволиш веднъж в годината някакви елементарни удоволствия (море, планина, ала-бала...), те да те карат да си мислиш, че си щастлив...

Другата цел - неумишлената, е масовата емиграция - основно на млади хора, които са теглили майната и на псевдо-министрите, и на псевдо-държавата, и са се отправили към (може би) по-добри държави, където да живеят и отглеждат семействата си.

...

Преди малко, в новините по не знам си коя национална телевизия, псевдо-министърът Асен Гагаузов трябваше да отговаря на някакви си обвинения за злоупотреби, отправени му вероятно от някой друг псевдо-министър или пък от някой негов политически противник, както най-често става. Вероятно с право са му отправени тези обвинения, както с право са отправени всички вече отправени обвинения към това абсурдно правителство. А той отговори: "Има си съответните служби, които да ги следят тези неща!", т.е. дали е виновен по обвиненията или не.

Добре бе, Гагаузов, ама нали именно еди-кой-си твой колега псевдо-министър е началник на съответните служби? Какво се правиш на божа кравичка от екрана??? То че си виновен, е ясно, ама защо продължава тоя театър по медиите? И де да беше само Гагаузов... Ежедневно медиите ме карат горчиво да се смея, като видя или прочета безумно тъпото изказване на някоя политическа клечка!

...Малко след това, по някоя си друга национална телевизия, за две хиляди петстотин осемдесет и четвърти път (май дори "Дързост и красота" още нямат заснети толкова серии) в последните три дни трябваше да слушам за отвлечената жена на футболния бос (Wtf?! Какъв бос?... Футболен ли?!) Ангел Бончев... Полицията била на крак, всички служби били впрегнати в издирването й...

Сещам се, че на връщане от работа (Цар Борис III >> Младост, по околовръстното) ми се наложи да мина през Симеоново и Бистрица, понеже са затворили (За кой ли път!!!) за десет дни участъка между Симеоновско шосе и бул. Климент Охридски.

Та в Симеоново не, но от Бистрица чак до околовръстното беше пълно с жандармерия и полиция! Ама казвам ви - аз толкова много униформени не съм виждал през живота си! Спираха автомобили, ровеха из багажници, пишеха актове (?) или просто кибичеха до пътя...

Докато се прибера, се чудех каква е тая цялата работа... Но вкъщи отварям сайта на агенция Фокус и чета: "Повече от 11 часа продължава специализирана полицейска операция в района на крайните софийски квартали Панчарево, Бистрица и други, съобщиха репортери на Агенция “Фокус”.
Още рано сутринта читатели на „Фокус” съобщиха, че моторизирани полицейски части са блокирали някои от крайните софийски квартали. По разкази на живеещи в района – претърсвани са били вили и жилища, имало е засилено полицейско присъствие. Според читатели на „Фокус” – за известно време по-рано днес е било ограничено движението и по част от Околовръстен път – София, както и на други места.
Неофициалната информация е, че операцията е във връзка с изчезването на съпругата на Ангел Бончев – Камелия Бончева. Официална информация през целия ден от МВР не бе получена." (http://focus-news.net/?id=n1000649)

Първо, въобще не се учудвам, че официална информация от МВР нямало цял ден. На обществото се дава само пресята информация, ако въобще се дава някаква информация - Добро утро, Чепинци и Челопечене! Добре ли спахте?...

Второ, с какво са виновни обикновените хора, живеещи във въпросните крайни квартали, че да бъдат подлагани на тоя тормоз - целодневно полицейски присъствие пред и в (!) домовете им? Искрено умолявам псевдо-министър Михаил Миков да ми отговори... Не! На преките потърпевши - да отговори на тоя въпрос! След като се научи да говори де...

Трето, чудя се какво щеше да стане ако някой обикновен човек, несвързан с "футболни" босове, беше отвлечен... То не че мафията има повод да отвлича обикновени хорица, но няма как да не си зададем и тоя въпрос - какво се прави за "богатите" и какво се прави за "бедните"?

Въпрос без отговор... Или не - по-скоро въпрос с псевдо-отговори!

Ние правим дори невъзможното да пазим живота и здравето на гражданите на Република България, биха казали повечето псевдо-министри. Това е нещо, за което са се заклели! Нещо, за което са поставени на тия постове, които заемат.

И, както виждаме вече почти 20 години, съвестно изпълняват задълженията си! Мобилизират полиция, жандармерия... Претърсват домове, блокират улици...

Пазят живота и здравето на гражданите! Смешници!

...

Самопринуждавам се да спра, поне за момента, да мисля и пиша по тези теми, тъй като това може да стане реално опасно за психическата ми издръжливост.

Зная само, че аз съм от онези хора, които не могат току-така, с лека ръка, да теглят майната на всичко и да се изнесат зад граница.

За последното вече започвам да се съмнявам...

Няма коментари: