вторник, юли 08, 2008

За пореден път ще затварят централни Софийски улици...

Утре, 9 юли 2008, хората в София за кой ли път ще се сблъскат с ужасяващи задръствания, следствие от затварянето на централните пътни артерии. Причината да ни скъсят живота с още някой и друг ден, е поредното посещение на американския държавен секретар Кондолиза Райс, на която президентът Георги Първанов ще връчи орден "Стара планина" за приноса й за спасяването на българските медицински сестри от Либийските затвори.

Първо, не би било зле президентът да обясни на нацията какъв по-точно е приносът на Кондолиза... Доколкото си спомням, Никола и Сесилия Саркози измъкнаха българките; не Кондолиза, макар и след не знам си колко нейни срещи с либийския диктатор Муамар Кадафи.

Второ, не би било зле софийският кмет, премиерът и презизентът да обяснят на всички ни в София как ще бъдам обезщетени за предстоящото безмилостно изхабяване на нерви покрай задръстванията, които ще афектират както и масата леки автомобили, така и колите на градския транспорт, а и не на последно място - невъобразимо бавната и трудноподвижна строителна техника, която като брой (багери, самосвали, бетоновози, бетон-помпи, прицепи, кранове, тирове, камиони и т.н.) вероятно надминава същата тази техника в цялата останала част на България.

Аман бе, господа столичен кмет, премиер и президент! Аман от вашето абсолютно безхаберие, безочие и скачане върху главите на народа (и в частност - на софиянци)!


Ето я и самата новина (оригинал: http://www.econ.bg/news/article144141.html), в която като че ли съвсем случайно са пропуснали да отбележат повода за посещението на Райс:

Затварят централни столични улици заради визитата на Кондолиза Райс

Столичната полиция призовава гражданите да проявят необходимото разбиране и да спазват стриктно полицейските разпореждания

Във връзка с предстоящото посещение у нас на Държавния секретар на САЩ Кондолиза Райс, на 9 юли (сряда) се налагат ограничения в движението на пътни превозни средства в столицата, съобщи пресцентърът на МВР. Промените са конкретизирани в заповед на кмета Бойко Борисов, издадена след съгласуване със Столична дирекция “Полиция".

От 8 до 17 часа се забранява влизането в двете посоки, престоят и паркирането по бул. “Брюксел", бул.”Цар Освободител” между бул.”В.Левски” и пл.”Независимост”, бул.”Княз Дондуков” между ул.”Раковски” и пл.”Независимост” (с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт), пл.”Независимост”, пл.”Атанас Буров”, ул.”Леге” между ул.”Позитано” и пл.”Атанас Буров”, ул.”Съборна” между ул.”Княз Александър Първи” и пл.”Света Неделя”.

За същия период се забраняват престоят и паркирането на автомобили по бул.”Цариградско шосе” и локалните му платна, булевардите: “Цар Освободител”, “П.Ю.Яворов”, “Никола Вапцаров”, “Евлоги Георгиев”, “Княз Дондуков”, “Ситняково”, “Шипченски проход”, “Черни връх”, улиците: “Козяк”, “Безименна”, “Оборище” между бул.”Евлоги Георгиев” и бул.”В.Левски”.

От 8 до 17 часа ще бъде спирано поетапно движението на моторните превозни средства и колите на градския транспорт в зависимост от преминаване на кортежа на делегацията.Столичната полиция ще осигури постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища и ще охранява обществения ред.

Столичната полиция призовава гражданите да проявят необходимото разбиране и да спазват стриктно полицейските разпореждания. От там уверяват, че е създадена организация за обезпечаване на сигурността и обществения ред в София при посещението на Кондолиза Райс.

Няма коментари: