понеделник, май 12, 2008

Една малка уличка в краен квартал на София... (част 3)

"Приятен път!" след 1.5 часа задръстване...

В София, строителни фирми издигат неколкоетажни блокове буквално за половин година. С какво качество - няма да коментирам.

Но явно е по-лесно да се построи жилищен блок, отколкото да се профилактира един магистрален тунел с дължина 1 км.

Защото едната тръба на тунел "Топли дол" на магистрала "Хемус" е вече затворена повече от година.

И така, до началото на дългата почивка на 25-26 април...

Искрено завиждам на онези от вас, които не са имали удоволствието да попаднат в може би над 5-километровата опашка от автомобили в 3 колони в посока Ботевград! (Да, 3 колони, въпреки че по нашите магистрали лентите за движение в една посока са само 2. Сами се сетете защо са станали 3 - защото основната част от българските шофьори се ръководят от мотото "Прее*и другарчето - изпревари го отдясно, к'во като лентата е за принудително спиране...")

Не стига, че държавата прави всичко (не)възможно да усложни до n-та степен и без това сложния живот на обикновения човек, но има и наглостта да ми пожелае "Приятен път!" след като заради нейната безотговорност и безхаберие съм висял в задръстване над час и половина... За час и половина не изработвам дори бензина, който съм изгорил в това задръстване! Да не говорим, че съм си скъсил живота поне с един ден, изхабявайки предостатъчно нерви...

Е, благодаря ви, уважаеми (!!!ЦЕНЗУРИРАНО!!!) управници, за хубавото пожелание!


П.П. В същото време, братята китайци откриха най-дългия в света мост над море - 36 км, като проектът е изпълнен за 5 години! (http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1193967)